Műszaki információk

Páratartalom, párásodás, páralecsapódás

Korszerű nyílászáróink hőszigetelő üvegfelületén bekövetkező páralecsapódás soha nem a nyílászáró hibája, hanem az elégtelen szellőztetés következménye. Az emberi tartózkodásra csak olyan helyiség alkalmas, ahol a jó levegőminőség biztosított. Szellőztetéssel a különféle szag- és lebegőanyagok eltávolítását, az oxigénszükségletet, a megfelelő hőmérsékletet, valamint a megfelelő páratartalmat egyidőben és folyamatosan adott szinten kell tartani.

A páralecsapódás feltételeit a hőmérsékleti viszonyok, a belső levegő relatív páratartalma, a határoló szerkezetek (fal, szendvicspanel, hőszigetelő üveg, stb.) hőátbocsátó képessége (hőátbocsátási tényező U=W/m2K), határozzák meg. Az elégtelenszellőztetés, túl nagy nedvesség fejlődés, rossz hőszigetelés, nem kielégítő fűtés okozhatják a páralecsapódást.

A fentiek figyelembevételével elengedhetetlen a megfelelő szellőztetés!

Mérettartományok, mérethatárok

A nyílászárók méretének megtervezésénél tiszteletben tartva, meghagyva az alkotói szabadságot a gyakorlat által megszabott gyártói mérethatárokat figyelembe kell venni.

A nyílászáró profil, nyílószárny nyitási mód, valamint a tervezett nyílászáró falazott nyílásméret függvényében érdeklődjön a használatos mérettartományainkról, mérethatárokról értékesítőinknél, elérhetőségeinken.